Beyazperdede Wolverine’in Evrimi ve Özel Bir Video


Marvel evreninin en ilgi çekici ve isyankar karakterlerinden biri olan Wolverine gördüğümüz tüm filmlerden hazırladığım kısa bir videoyu da yazını içeriğinde bulabileceksiniz.

Marvel evreninin en ilgi çekici ve isyankar karakterlerinden biri olan Wolverine, Len Wein, John Romita Sr., Herb Trimpe tarafından yaratılmıştır. Karakterin gerçek adı James Howlett olsa da yaygın olarak Logan olarak bilinir. Hafızasını kaybettikten sonra künyesinde yazılı olan Wolverine ismini kullanmaya başlar. Sansargillerden olan Wolverine hayvani his ve reflekslere sahiptir ve kendini iyileştirme özelliği vardır. Süper asker olarak tekrar yaratım aşamasında iskeleti adamantium ile kaplanmasının ardından kemikten olan pençeleri de bu madde ile kaplanmış ve demiri bile kesecek hale gelmiştir. 1963 yılında yayınlanmaya başlanan X-Men ekibinin neredeyse ayrılmaz bir parçası ve en sevilen kahramanı olan Wolverine ekibe Giant-Size X-Men çizgi romanının 1975 tarihli ilk sayısında katılmış.Aslında karakter daha önce Hulk’ta görülmüş ama pek beğenilmediği için rafa kaldırılmış.

Bu kadar sevilen bir karakterin ekranlarda yer almaması şüphesiz düşünülemezdi. 1982 yılında önce animasyon olarak televizyon ekranlarında göründü. Hugh Jackman’ın canlandırdığı Wolverine, ilk olarak 2000 yılında Bryan Singer’ın yönettiği X-Men’le beyazperdedeki yerini aldı. Peşisıra 2003 tarihli X-Men 2, 2006 tarihli X-Men The Last Stand geldi. 2009 tarihli X-Men Origins- Wolverine ilk bağımsız Wolverine filmiydi ve Logan hakkında aklımıza takılan çoğu soruya yanıt bulabildik. 2011 tarihli X-Men- First Class’ın ardından ise 2013 yılında ikinci bağımsız Wolverine filmi geldi. James Mangold’un yönettiği film serinin diğer filmleri kadar sevilmedi. 2014 yılında ise en çok sevilen X-Men filmlerinden olan Days of Future beyazperdede arzı endam etti. 2016 tarihli X-Men- Apocalypse’de ise arzu ettiğimiz kadar göremeyiz Logan’ı. Ve son olarak 2017 yılında bağımsız üçüncü Wolverine filmi vizyona girdi. Vizyonda fırtınalar estiren Logan’ın yönetmeni ise James Mangold.


Her şeyin ötesinde bu karaktere hayat verirken bir efsane haline gelen Hugh Jackman’ın önünde şapka çıkarmak gerekiyor. Ondan sonra bu rolü canlandıracak kişiye Allah kolaylık versin diyerek bu yazıyı bitiriyoruz.
Beyazperdede Wolverine’in Evrimi ve Özel Bir Video Beyazperdede Wolverine’in Evrimi ve Özel Bir Video Reviewed by sineMakale on Nisan 09, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.